Loading

Arş.Gör.Dr.

Hatice SIÇRAMAZ

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

haticesicramaz@sakarya.edu.tr

1.1 A-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q1 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Sicramaz, H; Guven, OT; Can, A; Ayar, A; Gul, Y; - Impact of different starter cultures and Lactobacillus helveticus on volatile components, chemical and sensory properties of pasta filata cheese - CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE - Vol.5 - pp.1009 - DOI : 10.1016/j.crfs.2022.05.017 - 2022 - English - Article - 2022 - WOS:000836540800006
1.1 B-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q2 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Sicramaz, Hatice; Ayar, Ahmet; - Coagulation temperature and smoking time determine product quality and shelf life of the acid-heat coagulated Circassian cheese - FOOD SCIENCE & NUTRITION - ISSN : 2048-7177 - DOI : 10.1002/fsn3.3552 - English - Article - 2023 - WOS:001024025200001
2 Sicramaz, Hatice; Ayar, Ahmet; - Investigation of the effects of different processing methods on the selected nutritional properties of pumpkin and determining the appropriate process for pumpkin yogurt - FOOD SCIENCE & NUTRITION - ISSN : 2048-7177 - DOI : 10.1002/fsn3.3580 - JUL 28 - English - Article - 2023 - WOS:001037427000001
3 Yemis, Gokce Polat; Sezer, Elif; Sicramaz, Hatice; - Inhibitory Effect of Sodium Alginate Nanoemulsion Coating Containing Myrtle Essential Oil (Myrtus communis L.) on Listeria monocytogenes in Kasar Cheese - MOLECULES - Vol.27 - DOI : 10.3390/molecules27217298 - English - Article - 2022 - WOS:000881534000001
4 Ayar, A; Sicramaz, H; Ozturk, S; Yilmaz, SO; - Probiotic properties of ice creams produced with dietary fibres from by-products of the food industry - INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY - Vol.71 - pp.174 - ISSN : 1364-727X - DOI : 10.1111/1471-0307.12387 - English - Article - 2018 - WOS:000419921200021
1.1 C-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q3 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Sicramaz, H; Ayar, A; Ozturk, M; - The effect of smoking on the formation of biogenic amines in Circassian cheese - JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY - Vol.12 - pp.139 - ISSN : 1661-5751 - DOI : 10.1007/s00003-017-1102-4 - English - Article - 2017 - WOS:000402396900006
1.3-ÜAK VE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN BELİRLENEN ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDE TARANAN DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ VEYA ULAKBİM, TR-DİZİN TARAFINDAN TARANAN ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE :
1 Bengisu Toplu, Hatice Sıçramaz, Zehra Ayhan - Farklı ambalaj materyalleri ve vakum/modifiye atmosfer ambalajlamanın dilimlenmiş Hatay peynirinin kalitesi ve raf ömrüne etkisi - Gıda - The Journal of Food - Vol.48 - pp.587 - DOI : 10.15237/gida.GD23032 - 2023
2 Hatice Sıçramaz, Ahmet Ayar - Microstructure, Texture, and Some Other Properties of Ice Creams Produced with Different Processed and Different Varieties of Pumpkins - Journal of the Turkish Chemical Society Section B: Chemical Engineering - Vol.5 - pp.9 - 2022
3 Hatice Sıçramaz, Güliz Haskaraca, Yusuf Arslan - Changes in Food Supply and Consumption Practices of People in Turkey During the COVID-19 Pandemic - Sakarya University Journal of Science - Vol.26 - pp.300 - DOI : 10.16984/saufenbilder.999233 - 2022
4 Ahmet Ayar, Hatice Sıçramaz, İmren Çetin - The Effect of Bovine Colostrum on the Lactic Flora of Yogurt and Kefir - JSM Biotechnology & Biomedical Engineering - Vol.3 - pp.1 - 2016
5 Hatice Sıçramaz, Ahmet Ayar, Eda Nur Ayar - The Evaluation of Some Dietary Fiber Rich by-Products in Ice Creams Made from the Traditional Pudding - Kesme Muhallebi - Journal of Food Technology Research - Vol.3 - pp.105 - DOI : 10.18488/journal.58/2016.3.2/58.2.105.109 - 2016
6 AYAR AHMET, SIÇRAMAZ HATİCE, SERT DURMUŞ - Effect of Different Processes on Chemical Textural and SensoryProperties of Sakarya Circassian Cheese - Akademik Gıda - Vol.13 - pp.276 - 2015
1.4-DİĞER ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ BİLİMSEL/SANATSAL MAKALE :
1 SIÇRAMAZ HATİCE, AYAR AHMET - Farklı işlemler uygulanmış bal kabağı ilaveli sürülebilir peynir üretimi - Süt Dünyası - 2017
2 SIÇRAMAZ Hatice - TİCARİ LESİTİNİN KALİTESİNİ BELİRLEYEN UNSURLAR VE GIDA ENDÜSTRİSİNDEKİ UYGULAMALARI - Catering Guide - 2017
3 OKUMUŞ EMİNE, SIÇRAMAZ HATİCE - Peynirde Yağ Miktarı ve Önemi - Catering Guide - 2016
4 SIÇRAMAZ HATİCE - Membran Filtrasyon Teknolojisinde Son Gelişmeler - Catering Guide - 2016
5 AYAR AHMET, SIÇRAMAZ HATİCE, İKİZKAYA YASEMİN, OKUMUŞ EMİNE - Evaluation of the effects of peach pomace on physicochemical and sensorial properties of yogurt - Catering Guide - 2016
6 SIÇRAMAZ HATİCE, AYAR AHMET - Tereyağı Üretiminde Kaliteyi Arttırmaya Yönelik Eğilimler - Catering Guide - 2016
7 AYAR AHMET, SIÇRAMAZ HATİCE, ÇOLAK DİLARA, YALÇIN BAHAR, TÜRKMEN MERYEM - Ayvalı Sütlaç Dondurmasının Fiziko kimyasal ve Duyusal Özellikleri - Süt Dünyası - 2016
8 AYAR AHMET, SIÇRAMAZ HATİCE, OKUMUŞ EMİNE - AĞIZ SÜTÜNÜN KOLOSTRUM ÖNEMİ VE DEĞERLENDİRME YOLLARI - Süt Dünyası - 2015
9 SIÇRAMAZ HATİCE, OKUMUŞ EMİNE - Gıda lojistiği önemi ve uygulamaları - Catering Guide - 2015
10 AHMET AYAR; HATİCE SIÇRAMAZ; - Catering Guide - Gıda Teknolojisinde Soğuk Zincir Uygulaması ve Önemi - Vol.46 - pp.28-30 - ISSN : 1308-4584 - DOI : - 2014
11 AHMET AYAR; - YÖRESEL BİR LEZZET “ÇERKEZ PEYNİRİ” - Catering Guide - Vol. - pp. - ISSN : - DOI : - 2014
12 AHMET AYAR; - Bal kabaklı dondurma - Catering Guide - Vol. - pp. - ISSN : - DOI : - 2014
13 Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ - PEYNİR ÜRETİMİNDE UYGULANAN BAZI YENİ AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ - FOOD SEKTÖR - Vol. - pp.30 - ISSN : 1303-1821 - DOI : - MART-NİSAN - 2013
7.2-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE TAM METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 SIÇRAMAZ HATİCE,OKUMUŞ EMİNE,AYAR AHMET - Determination of the stability of antioxidant and total phenolic compounds in cream cheeses produced with black carrot, blackberry and beetroot juice concentrates - 2020
2 Hatice SIÇRAMAZ, Ahmet AYAR, Erdi ERGENE - The effects of starter culture addition to the acid coagulated Circassian cheese - 2017
3 AYAR AHMET,KULAKSIZ ZEYNEP ECE,SIÇRAMAZ HATİCE - A Study for Increasing the Functionality of Traditional Turkish ”Semolina Dessert” Ice Cream By the Addition of Some Industrial Wastes and Probiotic Culture - 2017
4 SIÇRAMAZ HATİCE, AYAR AHMET, AYAR EDA NUR - The Evaluation of Some Dietary Fiber Rich By Products in Ice Creams Made from the Traditional Pudding Kesme Muhallebi - 2016
5 SIÇRAMAZ HATİCE,AYAR AHMET,AYAR EDA NUR - The Evaluation of Some Dietary Fiber Rich By Products in Ice Creams Made from the Traditional Pudding Kesme Muhallebi - 2016
7.3-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Dönemz Ali Baran, Güven Buse, Ünal Derya, Aşbay Elif, SIÇRAMAZ HATİCE - Co-encapsulation of hydrocolloids with alginate - 2024
2 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE,KOVUSOV YSLAM - The evaluation of the effects of pH and protein:fat ratio on rheological properties of plain yogurt - 2018
3 SIÇRAMAZ HATİCE,AYAR AHMET - Effects of coagulation temperature, smoking and storage time on the textural properties of acid-heat coagulated circassian cheese - 2018
4 SIÇRAMAZ HATİCE,AYAR AHMET - Effects of coagulation temperature, smoking and storage time on the textural properties of acid-heat coagulated circassian cheese - 2018
5 Hatice SIÇRAMAZ, Ahmet AYAR - EFFECTS OF COAGULATION TEMPERATURE, SMOKING AND STORAGE TIME ON THE TEXTURAL PROPERTIES OF ACID-HEAT COAGULATED CIRCASSIAN CHEESE - 2018
6 Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ, Yslam KOVUSOV - The evaluation of the effects of pH and protein:fat ratio on rheological properties of plain yogurt - 2018
7 SIÇRAMAZ HATİCE,AYAR AHMET,ERGENE ERDİ - The effects of starter culture addition to the acid coagulated Circassian cheese - 2017
7.4-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE,ATALAY MERVE,TAYAR YASEMİN - Physicochemical, textural and sensory properties of orange pomace added tavuk göğsü ice cream - 2018
2 Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ, Merve ATALAY, Yasemin TAYAR - Physicochemical, textural and sensory properties of orange pomace added tavuk göğsü ice cream - 2018
3 Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ, Gözde ÖZTÜRK, Zeynep SEVEN, Livanur DİREK - The effect of lecithin and fat contents on the spreadability of cream cheese - 2017
4 Ahmet AYAR, Zeynep Ece KULAKSIZ, Hatice SIÇRAMAZ - A STUDY FOR INCREASING THE FUNCTIONALITY OF TRADITIONAL TURKISH “SEMOLINA DESSERT” ICE CREAM BY THE ADDITION OF SOME INDUSTRIAL WASTES AND PROBIOTIC CULTURE - 2017
5 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE,ÖZTÜRK GÖZDE,SEVEN ZEYNEP,DİREK LİVANUR - The effect of lecithin and fat contents on the spreadability of cream cheese - 2017
6 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE,OKUMUŞ EMİNE - Relationship between the Other Properties with the Sensorial Characteristics of Yogurts Produced Commercially in Turkey - 2016
7 AYAR AHMET, SIÇRAMAZ HATİCE, OKUMUŞ EMİNE - Relationship between the Other Properties with the Sensorial Characteristics of Yogurts Produced Commercially in Turkey - 2016
8 AYAR AHMET, SIÇRAMAZ HATİCE - A Research on The Development of Production of Sakarya Circassian Cheese - 2015
9 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE - A Research on The Development of Production of Sakarya Circassian Cheese - 2015
7.7-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 KARABULUT GÜLŞAH, SIÇRAMAZ HATİCE, Esendemir Yaren Didem, YILDIZ SEMANUR - Soğuk Sıkım Antep Fıstığı Posasından Ultrases Destekli Ekstraksiyonla Protein Eldesinin Optimizasyonu - 2023
7.8-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE - Enginar Yan Ürünlerinin Sürülebilir Peynire Fonksiyonel Özellik Kazandırmak Amacıyla Kullanımı - 2017
2 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE - Enginar Yan Ürünlerinin Sürülebilir Peynire Fonksiyonel Özellik Kazandırmak Amacıyla Kullanımı - 2017
3 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE,DEMİRKOL OMCA,ÖZTÜRK SERPİL - Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Sağlık ve Beslenme Yönünden Özellikleri - 2013
4 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE,Uğur Yaşar - Farklı İşlemler Uygulanmış Bal Kabağından Dondurma Üretimi - 2013
5 • AYAR, A., SIÇRAMAZ, H., YAŞAR, U.HATİCE SIÇRAMAZ; - Farklı İşlemler Uygulanmış Bal Kabağından Dondurma Üretimi - 2013
6 • AYAR, A., SIÇRAMAZ, H., DEMİRKOL, O., ÖZTÜRK, S.HATİCE SIÇRAMAZ; - Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Sağlık ve Beslenme Yönünden Özellikleri - 2013
3.8-KİTAP BÖLÜM ÇEVİRİSİ :
1 AYAR AHMET,SIÇRAMAZ HATİCE - Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı - Nobel Yayınevi - 2020
2.3 B-TÜBA, TÜBİTAK (1001, 1003, 1004,1005, 1505, 1007, 2244, 3005, 2232, 2236, 3501, 1071, COST), ERA-NET, ULUSLARARASI İKİLİ VE ÇOKLU İŞ BİRLİKLERİ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, BOREN, SSB, STB, TENMAK, TAGEM, TÜSEB, DİĞER BAKANLIKLAR TARAFINDAN DESTEKLİ PROJEDE ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 Değişen Iklim Koşullarına Karşı Tarımsal Ürün Direncinin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması için Zorlu Çevresel Koşullardan Mikrobiyomların Deşifre Edilmesi - Semanur Yıldız, Taki Demir, İsmail Oğuz Özdemir, Abdil Özdemir, Hatice Sıçramaz, Selçuk Çoşkun, Zühal Şahin, Göksel Özer - DOI : Devam Ediyor - 222N306 - 2023
2.3 C-TÜBA, TÜBİTAK (1001, 1003, 1004,1005, 1505, 1007, 2244, 3005, 2232, 2236, 3501, 1071, COST), ERA-NET, ULUSLARARASI İKİLİ VE ÇOKLU İŞ BİRLİKLERİ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, BOREN, SSB, STB, TENMAK, TAGEM, TÜSEB, DİĞER BAKANLIKLAR TARAFINDAN DESTEKLİ PROJEDE DANIŞMAN/BURSİYER OLMAK :
1 Diyet lif değeri yüksek bazı gıda sanayi artıklarının yoğurt ve dondurmada kullanılabilirliği ve bu ürünlerin kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması - Ahmet AYAR; Omca DEMİRKOL; SUZAN ÖZTÜRK YILMAZ; SERPİL ÖZTÜRK; Serap Coşansu AKDEMİR; Emine Özden KORKMAZ; Özlem GÜMÜŞAY; Hacer DUMAN; GÜLİZ HASKARACA; Zeynep Ece KULAKSIZ; İnci ÇANTIK; ERDİ ERGENE; Hatice SIÇRAMAZ - DOI : Tamamlandı - 111O195 - 2011
2.4 B-TÜBİTAK (1002, 3001) DESTEKLİ PROJEDE ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 Semanur Yıldız (Yürütücü), Hatice Sıçramaz (Araştırmacı), Abdil Özdemir (Araştırmacı) - Bitki Yaprağı Mikrobiyotasının Belirlenmesinde Manyetik Separasyon Yönteminin Kullanımı - Vol.75000 - DOI : Devam Ediyor - 124O066 - 2024
2.13 A-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER-LİSANSÜSTÜ TEZ PROJELERİ HARİÇ) YÜRÜTÜCÜ OLMAK :
1 Hatice Sıçramaz - Probiyotik Lactobacillus Acidophilus Suşunun Salep İle Ko-Enkapsüle Edilerek Aktivitesinin Arttırılması - Vol.40000 - DOI : Devam Ediyor - 2024-25-59-19 - 2024
2 Salep Bitkisinin Prebiyotik Özelliğinin Araştırılması Adlı Projenin Süreçleri - Hatice Sıçramaz, Serap Coşansu Akdemir - Vol.15000 - DOI : Tamamlandı - 2022-9-33-135 - 2022
2.13 B-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER) ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 Ultrases Destekli Ekstraksiyon İle Yağlı Tohum Ve Meyve İşleme Atıklarından Bitkisel Protein Üretiminin Araştırılması Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi - Semanur Yıldız, Hatice Sıçramaz - Vol.149930 - DOI : Devam Ediyor - 2023-20-45-2 - 2023
2 Hardal Ve Menengiç Tohumlarının Lactobacillus Acidophilus Üzerine Geliştirici Ve Destekleyici Rolünün Araştırılması - Serap Coşansu Akdemir, Hatice Sıçramaz - Vol.99450 - DOI : Devam Ediyor - 2023-22-47-28 - 2023
3 Mersin Bitkisi (Myrtus Communis L.) Uçucu Yağı İçeren Sodyum Aljinat Nano-Emulsiyon Kaplamaların Kaşar Peynirinde L. Monocytogenes Üzerine Antibakteriyel Etkisinin Belirlenmesi - Gökçe Polat Yemiş, Hatice Sıçramaz, Elif Sezer - Vol.10000 - DOI : Tamamlandı - 2021-9-33-138 - 2022
4 Fonksiyonel özelliklere sahip balkabağının yoğurt, dondurma ve peynirde kullanılabilirliği ve bu ürünlerin özellikleri üzerine olan etkisi - Vol.25.000 - 2016-01-16-020 - 2018
5 Diyet Lif DEğeri Yüksek Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Antioksidan Madde İçeriklerinin Belirlenmesi, Bazı Süt Tatlılarında Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Rengi Üzerine Etkilerinin Araştırılması - Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ, Suzan ÖZTÜRK YILMAZ, Serpil ÖZTÜRK, Serap COŞANSU AKDEMİR, Omca DEMİRKOL - Vol.45180 - 2012-01-16-012 - 2014
6 Sakarya "İsli Çerkez Peynirinin" üretim teknolojisinin gelitşirilmesi üzerine bir araştırma - Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ, Yeliz PARLAK - Vol.15000 - 2012-01-16-008 - 2014
7 DEĞİŞİK YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN ÇERKEZ PEYNİRLERİNİN BİYOJEN AMİN İÇERİKLERİNİN TESPİTİ - Ahmet AYAR, Hatice SIÇRAMAZ - Vol.5.000 tl - 2014-50-01-014 - 2014
2.15-TÜBİTAK 2209-A, 2209-B, 2242 PROJELERİNDE DANIŞMAN OLMAK (EN FAZLA 100 PUAN ALINABİLİR.) :
1 Tereyağında aroma kaybı ve acılaşmayı önlemede en uygun ambalajın seçimi - Esma Nur Recalar, Hatice Sıçramaz - Vol.6000 - DOI : Devam Ediyor - 1919B012302718 - 2023
4.3 A-ULUSAL PATENT (İNCELEMELİ) :
1 SANKO TEKSTİL İŞLETMELERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - Seri enzimatik reaksiyon tabanlı sıcaklık zaman indikatörü-akıllı göstergeler. , tescil no: 2007 06666 - TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ - 05 - 2009
2 İsmail Hakkı Boyacı,Begüm Uğur,Özlem Torun,Hatice Aykut - Seri enzimatik reaksiyon tabanlı sıcaklık zaman indikatörü-akıllı göstergeler. - SANKO TEKSTİL İŞLETMELERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - 2007/06666 - 2007
10.5-ULUSAL KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM, KONFERANS, FESTİVAL GİBİ ETKİNLİKLERİN BİLİM/SANAT/TASARIM KURULU TARAFINDAN VERİLEN ÖDÜL (ADINA BELGE DÜZENLENEN ÖĞRETİM ELEMANI BAŞVURABİLİR) :
1 İZCİ Akıllı etiketler proje ekibi - Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 4. Proje Sergisi BİRİNCİLİK Ödülü - Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı - Mayıs - 2007
13.2-LİSANS DÜZEYİNDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 Bitirme Çalışması - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2024
2 Analitik Kimya - pp.2 - ISSN : 1 - 2023
3 Gıda Mühendisliğinde Tasarım - pp.3 - ISSN : 1 - 2023
4 Analitik Kimya - pp.2 - ISSN : 1 - 2022
5 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuatı - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2021
6 Gıda Mühendisliğine Giriş - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2021
7 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2021
8 Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2021
15.8-AÇIK ERİŞİM DERGİSİNDE YAYIN (HER YAYIN İÇİN) :
1 Coagulation temperature and smoking time determine product quality and shelf life of the acid-heat coagulated Circassian cheese - 2023
2 Investigation of the effects of different processing methods on the selected nutritional properties of pumpkin and determining the appropriate process for pumpkin yogurt - 2023
3 Impact of different starter cultures and Lactobacillus helveticus on volatile components, chemical and sensory properties of pasta filata cheese - 2022
4 Inhibitory Effect of Sodium Alginate Nanoemulsion Coating Containing Myrtle Essential Oil (Myrtus communis L.) on Listeria monocytogenes in Kasar Cheese - 2022
15.9-KİŞİSEL ORCID NUMARASI ALINMASI :
1 2024
16.3-ULUSLARARASI AKADEMİK ORGANİZASYONLARDA (16.1’DE SAYILANLAR) MODERATÖRLÜK/OTURUM BAŞKANLIĞI :
1 16th International Scientific Conference on Agricultural, Animal and Veterinary Research - 2016
16.11-BELGELENDİRMEK KAYDIYLA ÜNİVERSİTELERİN BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ EĞİTİMLERE KATILMAK :
1 Buhar kazanı eğitimi - 2022
MAKALELER
FARKLI AMBALAJ MATERYALLERİ ve VAKUM/MODİFİYE ATMOSFER AMBALAJLAMANIN DİLİMLENMİŞ HATAY PEYNİRİNİN KALİTESİ VE RAF ÖMRÜNE ETKİSİ
Investigation of the effects of different processing methods on the selected nutritional properties of pumpkin and determining the appropriate process for pumpkin yogurt
Coagulation temperature and smoking time determine product quality and shelf life of the acid-heat coagulated Circassian cheese
Inhibitory Effect of Sodium Alginate Nanoemulsion Coating Containing Myrtle Essential Oil (Myrtus communis L.) on Listeria monocytogenes in Kasar Cheese
Impact of different starter cultures and Lactobacillus helveticus on volatile components, chemical and sensory properties of pasta filata cheese
Microstructure, Texture, and Some Other Properties of Ice Creams Produced with Different Processed and Different Varieties of Pumpkins
Changes in Food Supply and Consumption Practices of People in Turkey During the COVID-19 Pandemic
Dondurma Tüketiminde Farkındalık
Ticari lesitinin kalitesini belirleyen unsurlar ve gıda endüstrisindeki uygulamaları
Probiotic properties of ice creams produced with dietary fibres from by-products of the food industry
THE EVALUATION OF SOME DIETARY FIBER RICH BY PRODUCTS IN ICE CREAMS MADE FROM THE TRADITIONAL PUDDING KESME MUHALLEBI
The effect of smoking on the formation of biogenic amines in Circassian cheese
Farklı işlemler uygulanmış bal kabağı ilaveli sürülebilir peynir üretimi
THE EVALUATION OF SOME DIETARY FIBER RICH BY PRODUCTS IN ICE CREAMS MADE FROM THE TRADITIONAL PUDDING KESME MUHALLEBI
Ayvalı Sütlaç Dondurmasının Fiziko kimyasal ve Duyusal Özellikleri
Peynirde Yağ Miktarı ve Önemi
Membran Filtrasyon Teknolojisinde Son Gelişmeler
Evaluation of the effects of peach pomace on physicochemical and sensorial properties of yogurt
Tereyağı Üretiminde Kaliteyi Arttırmaya Yönelik Eğilimler
The Effect of Bovine Colostrum on the Lactic Flora of Yogurt and Kefir
Gıda lojistiği önemi ve uygulamaları
AĞIZ SÜTÜNÜN KOLOSTRUM ÖNEMİ VE DEĞERLENDİRME YOLLARI
Effect of Different Processes on Chemical Textural and SensoryProperties of Sakarya Circassian Cheese
Gıda Teknolojisinde Soğuk Zincir Uygulaması ve Önemi
Bal kabaklı dondurma
YÖRESEL BİR LEZZET ÇERKEZ PEYNİRİ
Liyofilizasyonla kurutulmuş kavunun dondurma üretiminde kullanımı
PEYNİR ÜRETİMİNDE UYGULANAN BAZI YENİ AMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ
BİLDİRİLER
Soğuk Sıkım Antep Fıstığı Posasından Ultrases Destekli Ekstraksiyonla Protein Eldesinin Optimizasyonu
Determination of the stability of antioxidant and total phenolic compounds in cream cheeses produced with black carrot, blackberry and beetroot juice concentrates
The evaluation of the effects of pH and protein:fat ratio on rheological properties of plain yogurt
Physicochemical, textural and sensory properties of orange pomace added tavuk göğsü ice cream
Effects of coagulation temperature, smoking and storage time on the textural properties of acid-heat coagulated circassian cheese
The effects of starter culture addition to the acid coagulated Circassian cheese
The effect of lecithin and fat contents on the spreadability of cream cheese
A Study for Increasing the Functionality of Traditional Turkish ”Semolina Dessert” Ice Cream By the Addition of Some Industrial Wastes and Probiotic Culture
Enginar Yan Ürünlerinin Sürülebilir Peynire Fonksiyonel Özellik Kazandırmak Amacıyla Kullanımı
The Evaluation of Some Dietary Fiber Rich By Products in Ice Creams Made from the Traditional Pudding Kesme Muhallebi
Relationship between the Other Properties with the Sensorial Characteristics of Yogurts Produced Commercially in Turkey
A Research on The Development of Production of Sakarya Circassian Cheese
Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Sağlık ve Beslenme Yönünden Özellikleri
Farklı İşlemler Uygulanmış Bal Kabağından Dondurma Üretimi
ARAŞTIRMA PROJELERİ
Hardal Ve Menengiç Tohumlarının Lactobacillus Acidophilus Üzerine Geliştirici Ve Destekleyici Rolünün Araştırılması
Ultrases Destekli Ekstraksiyon İle Yağlı Tohum Ve Meyve İşleme Atıklarından Bitkisel Protein Üretiminin Araştırılması Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Salep Bitkisinin Prebiyotik Özelliğinin Araştırılması
Değişen Iklim Koşullarına Karşı Tarımsal Ürün Direncinin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması için Zorlu Çevresel Koşullardan Mikrobiyomların Deşifre Edilmesi
Ultrases Uygulamasının Taze Dilimlenmiş Meyvede Polifenol Oksidaz Enzim Inaktivasyonu Ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi
İsli Çerkez peynirinin üretim parametrelerinin optimizasyonu
Fonksiyonel özelliklere sahip balkabağının yoğurt dondurma ve peynirde kullanılabilirliği ve bu ürünlerin özellikleri üzerine olan etkisi
Değişik Yöntemlerle Üretilen Çerkez Peynirlerinin Biyojen Amin İçeriklerinin Tespiti
Diyet Lif Değeri Yüksek Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Antioksidan Madde İçeriklerinin Belirlenmesi Bazı Süt Tatlılarında Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Rengi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Sakarya İsli Çerkez Peynirinin üretim teknolojisinin gelitşirilmesi üzerine bir araştırma
Diyet Lif Değeri Yüksek Bazı Gıda Sanayi Artıklarının Yoğurt ve Dondurmada Kullanılabilirliği ve Bu Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
KİTAPLAR
Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı
ÖDÜL
2. İnovasyon Toplantısı EN SAĞLIKLI ÜRÜN Ödülü
2. İnovasyon Toplantısı EN İNOVATİF ÜRÜN Ödülü
1. İnovasyon Toplantısı EN İNOVATİF ÜRÜN Ödülü
Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 4. Proje Sergisi BİRİNCİLİK Ödülü
FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI
Seri enzimatik reaksiyon tabanlı sıcaklık zaman indikatörü-akıllı göstergeler.
UZMANLIK ALANLARI
Süt Teknolojisi ,Gıda Kimyası ,Gıda Bilimi